Musearm og computerskader
Smerter i arme, håndled, albuer, skuldre, nakke og hovedpine. Alle disse symptomer, og flere til, kan fremkaldes ved for meget eller ved forkert computerbrug. I takt med at computere er kommet ind overalt på arbejdspladserne, og computerne ligeledes snart står i alle hjem, er problemet med computerskader nærmest eksploderet. Hvis man sidder foran skærmen i timevis hver eneste dag, forøges risikoen for at få problemer kraftigt.
Symptomerne udvikles ofte over længere tid, begyndende med fx enkelte, kortvarige episoder af sovende fornemmelser i fingrene, smerter i skulder/nakke området, hovedpine (ofte sidst på dagen) m.m. Efterhånden udvikler symptomerne sig til at være daglige, hvis man ikke reagerer er man i stor fare for få varige skader.
En undersøgelse blandt Teknisk Landsforbunds medlemmer viser, at 1/5 har moderate til svære smerter i armene, og altså har en risiko for at udvikle varige skader.
Risikofaktorer for at udvikle musearm/computerskader:
- Computerarbejde mere end halvdelen af arbejdsdagen
- Høje krav til præcision (fx grafiker og multimediearbejde)
- Forkert indretning af arbejdsplads
- Lav indflydelse på arbejdspladsen
Arbejdsmiljøinstituttet (AMI) har opstillet en række forebyggende tiltag, som kan hjælpe med til, at man undgår de ovennævnte skader:
- Undgå at arbejde med ensidige bevægelser ved computeren i lang tid ad gangen.
- Undgå at dobbeltklikke med musen. Brug den alternative mulighed som alle mus bør have – fx en særlig knap til dobbeltklik.
- Skift mellem forskellige arbejdsredskaber. Gør det ondt i den ene side, hjælper det ikke blot at tage musen i en anden hånd.
- Tag kroppens faresignaler alvorligt. Hyppig træthed, smerte, ubehag og stress er tegn på, at arbejdssituationen skal ændres.
- Hold pauser fra computeren, hvor både krop og sind bedre kan slappe af.
Hvad gør behandlerteamet hos Aktiv Kiropraktik?
Har du ofte ubehag eller smerter i skulder/nakke området, kan det være en god ide at kontakte din kiropraktor for en nærmere undersøgelse og behandling. Behandlingen vil ofte bestå i ledmanipulationer og bløddelsbehandling kombineret med forebyggende tiltag såsom øvelser og analyser af bevægelser på arbejdspladsen. HUSK MASSAGE
Indhold til "Spørgsmål & Svar"
Aabenraa
Vestergade 23, st.
6200 Aabenraa
Telefontider:
Man-Torsdag | 08.00 -17.00 |
Fredag | 08.00 -14.30 |
Tønder
Tønder Sygehus, 2. sal
Carstensgade 6-10
6270 Tønder
Telefontider:
Man-Torsdag | 08.00 -17.00 |
Fredag | 08.00 -14.30 |
Skal vi ringe til dig?
Du skal ikke vente.
Kontakt os nu og få behandling.
OBS! Afbud skal ske telefonisk og 24 timer før din behandling.