Specifik Træning

 

Generel vejledning.

Har du smerter, bør du undersøges af din læge eller kiropraktor, før du påbegynder et træningsprogram.

Når et træningsprogram opstartes, er det vigtigste, at det ikke må forværre din nuværende smertetilstand. Er man usikker på om det forværrer, er det vigtigt at holde en dags pause før der forsættes, netop for at mærke efter omkring smerter og ømhed.

Er man i tvivl og gerne vil holde sig i gang er disse aktiviteter som regel tålt af de fleste med rygsmerte.

  • Cykle
  • svømme
  • cross trainer

 NB! Husk at lægge is på smerteområde efter aktiviteten..

 

 

Skal jeg hvile?

Skader på bevægapparatet, altså led og muskler i ryg, arm og ben, heler optimalt, når de holdes i gang. Modsat et brækket ben i gips, skal der bevægelse til, mens en skade heler. Derfor er manipulationsbehanding en god og effektiv måde, at få gang i stive led og muskler. Derefter fortsætter du selv med udstrækning, bevægeøvelser og eventuelt specifik træning.

Efter kortvarigt behandingsforløb

Der er normalt ikke behov for specifik træning, hvis du blot har måttet holde dig i ro et par dage. Du kan ved mildere skader, straks begynde med let udstrækning og bevægeøvelser, som kiropraktoren instruerer dig i. Da der forventes hurtig lindring efter behandling, kan du som regel genoptage dine sportsaktiviteter eller personlige træning hurtigt igen.

 

Efter længerevarende behandlingsforløb.

Det er først, når der gået et par uger med nedsat funktion og smerter, eller ved kroniske tilstande i bevægapparatet, at specifik træning er nødvendig.

Det er vigtigt, at dine led har normal funktion, før du begynder at belaste området med specifik træning. Din kiropraktor vil instruere dig i specifikke hjemmeøvelser, som er mest relevante, samt vejlede dig om, hvornår du f. eks. må løbetræne igen. Den specifikke træning kan inkludere styrke-, koordinations-, smidigheds- og stabilitetstræning.

 

Hvilket udstyr kræves der?

Udstyret er relativt lavpraktisk. De fleste øvelser kan udføres på et gulv og ved brug af din egen kropsvægt. En træningselastik er dog gavnlig ved optræning af skulderproblematikker.

 

Ved diskusprolaps.

Der findes nogle retningsspecifikke øvelser ved navn McKenzie øvelser, som har vist sig lindrende for iskiassmerter forårsaget af direkte tryk af en diskusprolaps. Din kiropraktor kan vejlede dig i denne teknik alt efter om den er gavnlig for dig.

 

Øvelser fra nettet.

Opsøg din kiropraktor før du starter på øvelser. Din kiropraktor vil undersøge dig og stille en diagnose eller henvise til videre udredning. Derpå kan en behandlingsplan eller blot et træningsprogram lægges. Kiropraktoren kan derefter vejlede dig omkring de øvelser, du har fundet på nettet. Ind i mellem kan øvelser være modarbejdende for netop din tilstand, så vent med at afprøve dem, indtil du har rådført dig med kiropraktoren.

 

 

Og ja, Snart må du løbe igen.

 

 

 

 

Aabenraa

Vestergade 23, st.
6200 Aabenraa

 

Telefontider:
Man-Torsdag 08.00 -17.00
Fredag 08.00 -14.30

Tønder

Tønder Sygehus, 2. sal
Carstensgade 6-10
6270 Tønder

 

Telefontider:
Man-Torsdag 08.00 -17.00
Fredag 08.00 -14.30

Skal vi ringe til dig?

Du skal ikke vente.
Kontakt os nu og få behandling.

OBS! Afbud skal ske telefonisk og 24 timer før din behandling.